• 608 775 582
  • PO-PÁ: 8:00-18:00
  •  

OBJEDNEJTE SI VČAS NEJLEPŠÍ TERMÍNY A CHATY.

Při platbě využijte příspěvek od zaměstnavatele, benefity nebo kartu Sphere.

 

Ubytování pro rybáře jen pár metrů od řeky Lužnice v Jižních Čechách

úvodní foto
Publikováno 30. 1. 2017

Máte doma vášnivého rybáře a chystáte se na letní rodinnou dovolenou? Vybrali jsme pro vás tři nejlepší chaty nejen pro rybaření, ale i další rodinné aktivity.

Krásná chata, novostavba pro 4 osoby, stojí jen 50 m od řeky Lužnice a má svůj samostatný vstup do vody.

Přečtěte si recenzi od našich spokojených zákazníků, kteří tu strávili dovolenou: "Krásné udržované zařízení s pozemkem, možnost využití pramice pro projížďky na obou řekách i do blízké pískovny, kde je super koupání a také možnost rybolovu. Nádherný výhled na soutok Vltavy a Lužnice, zážitek každé ráno s východem slunce, hezký přístup majitele, vše vysvětlil. Blízký Týn nad Vltavou - příjemné městečko s výborně vybaveným muzeem a dalšími aktivitami (koupaliště). V okolí mnoho turistických a cyklistických cest, projížďky lodí po Vltavě a Lužnici, příjemné hospůdky. Pohodová a klidná dovolená. Děkujeme. Pecárovi z Liberce."

 

Nuzice 5 

Chata až pro 5 osob, řeka Lužnice zde má ideálně hluboké koryto pro koupání i rybaření.

Hutě u Bechyně

Chalupa pro 5 až 7 osob, Lužnice jen 100m, na zahradě ke koupání vlastní bazén a houpačka pro děti. 

 

Všechny tři chaty mají na zahradě zastřešené posezení s romantickým výhledem na řeku Lužnici. U každé chaty je k dispozici gril či krb, kde můžete chycenou rybu ugrilovat a připravit pro rodinu výborné pohoštění. V Lužnici se Vám chytne na háček nejspíše kapr, naložit ho můžete hned po vykuchání, potřebujete jen pár základních surovin.

Vyzkoušejte náš jednoduchý a rychlý recept na grilování kapra:
Očištěné filety nebo podkovy zakápněte buď citronem nebo pivem, osolte a opepřete a lehce vmáčkněte do masa, aby při grilování koření neopadalo. Přidat můžete čerstvou bylinku. Jednotlivé kousky masa zabalte do alobalu a nechejte je odpočívat, dokud nebude oheň připraven. Kapra pečte zhruba 15 minut, můžete ho nechat v alobalu, maso se Vám krásně propeče a zůstane šťavnaté, na posledních 15 minut alobal rozevřete, aby vznikla křupavá kůrka. Podávejte s pečivem a zapíjejte pivem vychlazeným v řece.



Odpočinek u chaty můžete vystřídat houbařením v okolních lesích, projížďkou na kole po značených cyklostezkách, nebo návštěvou kulturních památek, kterých je v oblasti Jižních Čech nespočet. Například historické město Tábor, zámek Červená Lhota nebo zámek Hluboká nad Vltavou. (O kterém jsme již psali zde.)


Za návštěvu určitě stojí Zámek Bechyně.

Původně stál na skalnatém ostrohu tyčícím se nad řekou gotický hrad ze 13. století. Z pozdně gotického období se zachoval unikátní Stromový sál. Dnes na místě stojí renesanční zámek, do jehož dnešní podoby byl přestaven za vlády Petra Voka z Rožmberka. Nádherné renesanční malby spatříte v reprezentativní Svatební síti Petra Voka. K zámku náleží Paarovská jízdárna, dostavena byla až roku 1776. Čeká Vás prohlídková trasa zrekonstruovaného zámku - život Petra Voka. V letních měsících se konají prohlídky od úterý do neděle vždy od 10 do 15 hodin. Vstupné 150,- Kč pro dospělé, 110,- Kč snížení vstupné, děti do 6-ti let mají vstup zdarma.

Za horkých letních dnů je možné koupání přímo v řece Lužnici nebo na několika venkovních koupalištích v Týnu nad Vltavou, Plané nad Lužnicí, Soběslavi nebo v Bechyni.

Zkrátka ideální místo na dovolenou hezky česky. Letní termíny pomalu mizí, tak si rezervujte svoji vysněnou chatu ještě dnes!

 

10 000+

Zákazníků s námi jelo 2x a více

200+

Majitelů chalup je s námi přes 10 let

500+

Chat a chalup k pronájmu

98%

Zákazníků nás doporučuje